Master tailoring - Shirts and Suits
15518
page-template-default,page,page-id-15518,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Master Tailoring

Onze tailored suits bieden je een mogelijkheid in een wereld van echte kwaliteit en luxe. Dit houdt in dat er wordt gewerkt volgens echte ambacht met oog voor vakwerk. Onze master tailors vervaardigen dit dan ook veelvuldig met de hand. Uit de opgemeten maten wordt eerst een papieren patroon gemaakt en aan elkaar gezet. Dit geeft een eerste indruk hoe het eindresultaat komt te zitten. Eventuele maataanpassingen en lichaamvormen kunnen hierop worden aangepast. Zodat bij het snijden van de stof alles 100% klopt er geen snijverlies wordt geleden.

Met krijt worden de patronen vervolgens getekend en daarna uitgesneden uit je uitgekozen stof. Bij dit proces moet zeer nauwkeurig worden gewerkt, zodat dit de uiteindelijke kwaliteit en gewenste resultaat levert.

master2
master

Het belangrijkste aan maatwerk is het binnenwerk van het jasje samen met de revers. Dit geeft de belangrijke basis zodat dit volledig naar je lichaam gaat zitten.

Bij BOTHE’S gebruiken we alleen de opties van een ” half canvas ” en een “full floating canvas”. Gemaakt uit paardenhaar en katoen en met de hand in de stof genaaid. Deze werkwijze zorgt ervoor dat het binnenwerk “los” zit en je de uiteindelijke ideale pasvorm geeft. Vervolgens worden alle elementen inclusief de knopen aan elkaar gezet en geeft je een uniek, kwalitatief, zelf samengesteld maatpak.

Finishing Touches and Personalization

Iedere persoon is anders en heeft daarom zijn unieke, eigen wensen. Bij BOTHE’S zijn er verschillende mogelijkheden om voor net die specieke boord, de soort manchet of juist de kleuren van je knopen en stiksel. Deze persoonlijke en kenmerken maken je kleding volledig uniek.

Een kleine greep aan mogelijkheden: